Ponykamp


Accommodatie instructieVerslag Ruiterkamp 2013

Van zaterdag 6 juli tot en met zaterdag 13 juli zijn we dit jaar weer op ponykamp geweest naar Peppelenburg. De weervoorspellingen zagen er goed uit dus wij waren er helemaal klaar voor 6 juli.

Rond half 12 kwam de vrachtwagen aan op stal en alle paarden hadden wij al bandages omgedaan zodat ze zo de wagen op konden en de benen niet konden bezeren. Ze liepen bijna allemaal de wagen op, ze vinden het toch iedere keer weer spannend maar uiteindelijk stond alles er op en kon de rit naar Otterlo beginnen.

Bij aankomst op Peppelenburg mochten de paarden gelijk op het land. Toen begon voor ons het uitpak werk, alle boodschappen de paarden spullen alles kreeg weer een eigen plekje. Rond 16.00 uur kwamen alle kinderen aan en hebben we de slaapplaatsen verdeeld, toen iedereen zijn bed had opgemaakt en de huisregels waren uitgelegd hebben wij een kennismakingsspel gedaan, krantenmep en namenslinger. Na deze spelletjes stond het eten klaar op het menu stond soep met brood.

Na het eten de paarden voeren, want ook die hadden honger. Daarna gingen we het bos in om het dierengeluidspel te doen. Hoewel het toch echt de leiding was die de geluiden in het bos aan het maken waren, is het toch altijd spannend om in het donker het bos in te gaan. Na het spel, nog een drankje met wat lekkers en dan konden jullie heerlijk slapen, wij gingen ervan uit dat jullie nu wel moe waren. Gelukkig hebben jullie en wij heerlijk geslapen.

De volgende ochtend hebben we na het voeren van de paarden eerst ontbeten, toen alle paarden een goede poetsbeurt gegeven en daarna opgezadeld want de eerste rit ging met Monica en Karen het bos in. Het was een mooie rit en na de lunch ging de andere groep met Mieke en Marcheyelle het bos in. Thuis hebben we een watergevecht gehouden. Als avond eten stond er bami en nasi op het menu en na het eten en het voeren van de paarden hebben we een tamponrace gehouden. Dit was echt hilarisch en er is zelf een filmpje van de uitleg beschikbaar. Toen lekker naar bed want we zouden de volgende ochtend vroeg opstaan omdat het een weer een warme dag zou worden.

Om half 7 ging de wekker en toen iedereen zijn bedje uit was snel opgezadeld en de eerste groep ging met Mieke en Krista het bos in. Toen ze terug waren stond de volgende groep al klaar en konden die met Monica en Karen het bos in. Het was een heerlijke rit alleen jammer dat de pony van Dorine dacht dat het makkelijker was om tussen de bomen door te galopperen. De pony van Laura vond het wel leuk om ook daar te gaan galopperen en dacht dat hij wel door een modderplas heen kon. Al met al was het een hectisch ritje en zal Dorine hier voorlopig nog aan terug denken.

Toen alles was afgezadeld iedereen bikini aan en in de auto op naar het meer. We hebben heerlijk gezwommen en in de zon gelegen. Bij thuiskomst eerst de paarden voeren en daarna stond de bloemkool al klaar en konden we gaan eten. Die avond vroeg naar bed want iedereen was moe van het vroege opstaan.

Inmiddels was iedereen gewend aan het vaste ochtendritueel dus eerst voeren daarna zelf ontbijten. De eerste groep ging met Marcheyelle en Karen het bos in en zijn heerlijk op de hei geweest. Gelukkig bleven met de galop deze keer op alle paarden op het pad.

Daarna hebben we spelletjes gedaan op het veld, Minute to Win it het waren erg leuke spelletjes die wel erg moeilijk waren soms.

Na het avond eten, spinazie met een bal gehakt, ging de tweede groep met Monica en Krista het bos in. Toen die thuis waren nog even de paarden voeren en toen was het alweer bedtijd.

Woensdag was het toch wel tijd voor een beetje uitslapen, het inmiddels ook weer wat minder warm. Na het voeren van de paarden en ontbijt ging de eerste groep het bos in.

Bij thuiskomst eerst lekker lunchen met broodjes knakworst en daarna hebben we een toileteercursus gedaan al de manen weer een beetje op lengte en van de paarden de benen geschoren. Toen de paarden helemaal mooi waren kon Pimp My Pony beginnen. Het is altijd weer leuk om te zien wat jullie allemaal bedenken, vooral Chierie en Jordy hebben de verf nog steeds op hun vacht zitten. De prijzen werden weer gesponseerd door Harry’s Horse. Daarna de prijsuitreiking en toen stonden de pannenkoeken al klaar en konden we gaan eten. Na het eten ging de tweede rit met Mieke en Jacqueline het bos in. Op het moment dat ze terug kwamen was het al donker en bedtijd.

De volgende ochtend ging de eerste rit met Mieke en Monica het bos in en daarna direct de volgende rit er achter aan met Karen en Lisanne. Toen alles was opgeruimd de paarden hadden gegeten hebben jullie kunnen oefenen voor de bonte avond deze stond namelijk vanavond op het programma. Na het avond eten, wat dit keer patat was, alles af gewassen en de zaal opgebouwd voor de bonte avond. We hebben weer leuke toneelstukjes, dansjes en een quiz gezien. Daarna hebben we de vuur korf aangemaakt, het is maar goed dat Krista bij de padvinders heeft gezeten, anders had het nooit wat geworden. De marshmallows konden op het vuur. En de muziek kon aan we hebben zelfs polonaise op de banken gedaan!! Uiteindelijk was het 1 uur en dus de hoogste tijd om naar bed te gaan.

Normaal doen we altijd een hele vroege ochtend rit om wilde dieren te zien. Alleen deze keer deed de weker het niet en waren we er om 7 uur uit. De eerste groep ging snel ontbijten en de tweede groep opzadelen. Mieke en Karen ging met de eerste rit mee en we hebben meerdere herten gezien en zelfs 1 met een jong. Het was een heerlijke rit en daarna mocht rit twee met Lisanne en Krista het bos in. Dit was dan alweer de laatste rit. Alle zadels en hoofdstellen werden schoongemaakt en in de olie gezet. Daarna zijn de spullen alvast in de tassen gedaan en de kamers opgeruimd. Voordat alles in de tassen zat en schoongemaakt was duurde toch wel even. De vrachtwagen kwam rond 6 uur de paarden halen want die mochten lekker alvast naar huis. Er bleven nog 4 paarden achter want die mochten met de trailer mee naar huis. Uiteindelijk iedereen onder de douche en alles schoonmaken en toen was het te laat om nog een spel te doen dus zijn we naar bed gegaan.

De volgende ochtend werd iedereen alweer om 10.00 uur opgehaald en er moest nog wat schoongemaakt worden en opgeruimd worden. De wekker ging om 7 uur de wekker en iedereen moest eerst zijn spullen naar buiten tillen zodat we alles konden schoonmaken. Daarna lekker buiten ontbijten en toen kwamen de ouders jullie alweer ophalen.

Wij hopen dat jullie net zo genoten hebben van het kamp als wij, wij vonden het in ieder geval weer heel erg leuk en hopen dat jullie volgend jaar weer mee gaan.

Het kamp voor volgend jaar staat gepland van zaterdag 5 juli tot en met zaterdag 12 juli 2014.

De Leiding van Ponykamp

Mieke

Karen

Monica

Krista

Marcheyelle

Jacqueline

Lisanne

Print Friendly, PDF & Email
Facebook IconYouTube IconTwitter IconGoogle+