Verzorging Pension

Meers Paarden CentrumWat kunt u bij ons aan verzorging verwachten ?
Wij kennen twee soorten verzorging:

  • dagelijkse verzorging
  • rijtechnische verzorging (africhting)

De dagelijkse verzorging

Uw paard of pony wordt bij ons iedere dag voorzien van vers stro en 1 maal per week wordt de box helemaal leeg gemest. Bij een buitenbox wordt twee maal per week gemest. Tevens heeft u bij ons de mogelijkheid om uw paard op houtmot te zetten.

Verder krijgt uw paard of pony vijf maal per dag voer. Het voer bestaat uit drie maal daags brok of haver en twee maal daags hooi.
Voor de dagelijkse beweging van uw paard of pony dient u zelf te zorgen.

De rijtechnische verzorging (africhting)

Wat is africhting? Ook hier onderscheiden we weer twee soorten:

  • het zadelmak maken van een paard of pony
  • het rijtechnisch ondersteunen van een paard of pony

Het zadelmak maken

Het zadelmak maken van jonge paarden en pony’s gebeurt altijd onder begeleiding van de eigenaresse van Meers Paarden Centrum. Eerst maakt het dier aan de longeerlijn kennis met de mens, het hoofdstel, de longeersingel en vervolgens het zadel.

Als het hier allemaal aan gewend is dan gaat het kennis maken met een ruiter op zijn rug. Deze ruiter zal het paard verder licht aanrijden. Als dit alles goed gaat dan kunt u zelf op uw paard of pony, maar dit gebeurt in het begin weer onder begeleiding. Na ongeveer anderhalf a twee maanden kunt u uw paard of pony weer mee naar huis nemen. Wanneer u geïnteresseerd bent adviseren wij u even contact met ons op te nemen.rijtechnisch ondersteunen van een paard of pony

Het rijtechnisch ondersteunen van een paard of pony

Daarnaast is het ook mogelijk dat wij uw paard of pony wekelijks op een bepaalde dag bijrijden. Op deze manier kunnen wij uw paard of pony dingen aanleren waar u zelf nog problemen mee heeft.

Dit doen wij over het algemeen alleen bij onze eigen pensionpaarden en pony’s, maar heeft u een paard of pony met een bepaald probleem en staat deze niet bij ons op stal dan kunt u altijd contact opnemen voor advies!

Print Friendly, PDF & Email
Facebook IconYouTube IconTwitter IconGoogle+