Accommodatie Pensionstalling

manage Paarden CetrumOnze manege ligt in Nieuw – Vennep tegen Hoofddorp aan. (tegenover Ranzijn). Meers Paardencentrum is bij de F.N.R.S (Federatie van Nederlandse ruitersportcentra) aangesloten en heeft 4 sterren en het veiligheidscertificaat.

Om deze sterren te krijgen moeten we aan veel veiligheidseisen voldoen en hebben we een veiligheidscertificaat nodig. Al onze instructrices zijn gediplomeerd, waardoor wij u kunnen garanderen dat de lessen die u volgt van goede kwaliteit zijn.
Bij ons staat de veiligheid voorop.

Ons bedrijf ligt in Nieuw – Vennep tegen Hoofddorp aan (tegenover Ranzijn).
Als u bij ons het terrein op rijdt dan treft u een grote parkeerplaats, waar u uw fiets of auto kunt parkeren. Als u de borden ‘Bezoekers’ volgt dan komt u in onze kantine.

Meers paarden centrum heeft ongeveer 96 boxen tot haar beschikking. Ons streven is een pensionstalling van hoge kwaliteit aan te bieden. Het welzijn van de paarden is onze eerste prioriteit.
Het is voor ons een belangrijk doel om een accommodatie aan te bieden, waar op een prettige en gemoedelijke manier met mensen en dieren wordt omgegaan.

Wanneer u de stallen binnen loopt dan zult u versteld staan van onze mooie lichte en ruime boxen. Onze stal bestaat uit binnen- en buitenboxen. De boxen worden regelmatig verschoond en voorzien van stro of zaagsel. Tevens treft u daar meerdere poets – en spuitplaatsen aan, waarvan 1 voorzien is van solarium.

Voeding:

De voerbeurten zijn verdeeld over de hele dag.
De paarden krijgen twee keer per dag ruwvoer( kuilgras), en drie keer per dag krachtvoer(biks).
Het afwisselende en veelvuldige voerschema voorkomt verveling en zorgt voor een optimale controle op de paarden. De laatste controle is ’s avonds om ca. 23.00 uur.

Weidegang:

Tegen geringe vergoeding bestaat de mogelijkheid  om in de periode mei tot september uw paard/pony een gedeelte van de dag van het land te laten genieten mits het weer het toelaat.
Uw paard kan op het land gezet worden en weer op stal tegen een vergoeding.

Deze kosten voor weidegang zijn niet inbegrepen in de stalling

De activiteiten binnen Meers Paardencentrum kunnen worden verdeeld in vier onderdelen, te weten:

 • Manegebedrijf (voor klein en groot, van beginner tot topruiter)
 • Pensionstal (u kunt uw paard of pony bij ons stallen)
 • Handelsstal (bemiddeling en verkoop van paarden of pony’s)
 • Africhting ( training voor paarden of pony’s)

Onze accommodatie beschikt onder anderen over de volgende faciliteiten:

 • 96 boxen met als afmeting 3×3 meter. De boxen bevinden zich zowel binnen als buiten;
 • 6 spuitplaatsen met stromend water;
 • Solarium voor het soepel houden van de spieren van uw paard of pony;
 • 2 Zadelkamers, waarvan 1 voor de pensionklanten. Voor iedere pensionklant is er een ruime, afsluitbare, zadelkast voor het opbergen van uw waardevolle spullen;
 • Binnenbaan met een afmeting van 20 bij 80 meter. Deze rijbaan is in tweeën gedeeld zodat we vaak meerdere lessen te gelijk kunnen geven.
 • Daarnaast beschikken we over een tweede binnenbaan met een afmeting van 20 bij 60 meter;
 • Open buitenbaan met een afmeting van 50 bij 70 meter, die in meerdere rijbanen verdeeld kan worden;
 • Omheinde buitenbaan van 20 bij 40 meter. Beide buitenbodems zijn met een ‘eb en vloed systeem’ aangelegd, zodat u ook bij minder goed weer in de meeste gevallen buiten kunt rijden. Beide buitenbanen zijn voorzien van verlichting. Hierdoor behoort ook ’s avonds buitenrijden tot de mogelijkheden;
 • Er zijn 3 ruime paddock’s en 1 longeerkraal;
 • Gezellige foyer: Wanneer u even lekker wilt bijkomen met een hapje en drankje biedt onze gezellige foyer uitkomst. Vanuit deze verzamelplaats voor paarden-liefhebbers heeft u vrij uitzicht op de gehele binnen- en buitenbanen;
 • In de zomer bij mooi weer kunt uw paard gebruik maken van weidegang tegen betaling;

Buitenbak Binnenbak Binnenbak BinnenStallen Spuitplaats BinnenStallen Buitenstallen Meers Paarden Centrum buiten Meers Paarden Centrum overzicht Meers Paarden Centrum overzicht Achteraanzicht Meers Paarden Centrum overzicht Terras MPC fotos meers Paarden Centrum

Privé lessen worden gegeven door gediplomeerde instructrices van de manege. Ook al heeft u nog geen ervaring dan kunt u ook bij ons terecht tot aan het hoogste dressuur niveau. Wij hopen u geïnteresseerd te hebben en voor verdere vragen of informatie bent u altijd van harte welkom.

Instructie of training van u paard door iemand van buitenaf is mogelijk mits de les wordt gegeven met een equiteacher, hiervoor dient u wel baanhuur te betalen dit is €10,00 per keer.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook IconYouTube IconTwitter IconGoogle+