Springlessen

Morgan Kusters aan het springenVoor de springruiters onder ons, zijn er speciale springlessen. Dit kan in groepsverband of met privé lessen. De groepslessen die springen, doen dit om de week, de andere week rijden ze dressuur. Want, we kunnen nog zo graag willen springen maar als de basis niet voor elkaar is gaat het niet lukken.

Wanneer zijn er springlessen in groepsverband ?

Op maandag en dinsdag om de week zijn er springlessen van 19.00 tot 20.00 uur . De andere weken zijn dit dressuur lessen.

Wie kan er met de springles deelnemen ?

Je moet wel al de nodige ervaring op dressuur gebied hebben. Zodat je je paard goed onder controle hebt en voldoende balans op het paard hebt.

Goed springen is een kunst apart.

De springlessen zijn naar niveau van ruiter ingedeeld. Bijna alle lessen zijn voor de jeugd. Enkel in de dinsdag les van 19.00 uur rijden ook volwassenen mee. Deze les is voor de gevorderde ruiter. De overige lessen zijn voor half gevorderde ruiters.

De springlessen zijn niet bedoeld om zonder kwaliteit zo hoog mogelijk te springen, maar om de houding, zit, balans en inzicht op de sprong te verbeteren. Zodat, wanneer er een springwedstrijd is, je dit met goed resultaat kan volbrengen. Wanneer er springwedstrijden zijn kun je terugvinden in de agenda op deze site.

We hebben gelukkig de beschikking over een heel groot aantal manege pony’s en paarden, die het springen erg leuk vinden, zodat het voor ruiter en dier elke keer weer een leuke en leerzame ervaring is.

Uiteraard kun je ook met je eigen paard of pony aan de springlessen deelnemen.

lessen@meers-paarden-centrum.nl

Print Friendly, PDF & Email
Facebook IconYouTube IconTwitter IconGoogle+