Dressuur lessen

Dressuur lessenDe groepslessen dressuur worden gegeven aan zowel kinderen als volwassenen.
In het lesschema op deze site staat vermeld wanneer de lessen zijn. Over het algemeen zijn de lessen voor de jeugd in de middag en die voor de volwassenen ’s avonds. Op de zaterdag zijn er alleen maar groepslessen voor de kinderen. Voor volwassenen worden er op de zaterdag wel privé-lessen gegeven.

Wanneer je net begint met paardrijden, ben je al blij als je paard of pony doet wat jij wilt. Om dit op de juiste manier te leren doen heb je deskundige hulp nodig en wordt je geleerd tijdens de eerste 5 longelessen. Wanneer je de basis een beetje onder de knie hebt mag je naar de groepsles en worden er oefeningen gedaan om de manier van paardrijden te verbeteren. Naarmate je langer rijdt ga je weer naar een hogere groep en worden de oefeningen die er gedaan worden steeds iets moeilijker. Ook de manier van uitvoering moet natuurlijk steeds iets beter worden, zodat je uiteindelijk het paard kan gaan gymnastiseren (leniger maken).

Wanneer je als beginnende ruiter in een te ver gevorderde groep zou zitten, kun je niet mee komen met de rest van de groep. Wanneer je als vergevorderde ruiter in een beginners groep geplaatst wordt doe je niet de oefeningen die je anders wel zou doen. Daarom streven we er dan ook naar om de groepen zoveel mogelijk naar niveau in te delen.

Spelletjes op het paard worden zo af en toe gedaan om de beginnende ruiters beter te leren sturen. Wanneer je wat meer rijtechniek hebt, ga je met je groep ook af en toe een sprongetje maken over een hindernis. Dit is een leuke afwisseling. Maar zeker net zo belangrijk, het bevordert de balans van de ruiter. Wil je om de week springen,  dan kan dit ook. Er zijn speciale springlessen voor onze vaste springruiters. Dagen en tijden staan vermeld in het lesschema.

Ook het rijden van proefjes wordt geoefend. We hebben eens in de maand een FNRS Wedstrijd.  Aan deze wedstrijden kan iedere ruiter van Meers-Paarden-Centrum deelnemen. Dit is tevens een toets voor welke onderdelen je nog wat meer moet oefenen, om een beter resultaat te krijgen. De wedstrijd kalender kun je vinden op de agenda op deze site.

Met de groepsles gaan we ook af en toe naar buiten. Dan gaan we gezamenlijk naar het Haarlemermeerse bos. Tevens worden bos- en strandritten buiten de les om gepland. Ook deze staan vermeld op de agenda.

Al deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door gediplomeerde instructie.

Het team bestaat uit: Sharon Verzaal, Franke Brouwer, Nicole Loogman, Jara van Kesteren, Denise van der Kroon en Mieke Verkaik. lessen@meers-paarden-centrum.nl

Print Friendly, PDF & Email
Facebook IconYouTube IconTwitter IconGoogle+