Verjaardagspartijtje

KinderfeestjeBen je net jarig geweest en wil je een leuk verjaardagspartijtje geven met pony’s dan kun je bij ons terecht!

Dit leuke kinderpartijtje op het Meers Paarden Centrum kost € 15.00 per kind.

De kinderpartijtjes worden gehouden op de zaterdagmiddag.
De tijden waarop een partijtje gehouden kan worden zijn van 12.30 tot 14.00 uur of van 14.30 tot 16.00 uur, deze worden begeleid door 1 van onze medewerkers.

Het aantal deelnemers ligt tussen de vijf en tien kinderen.

Wat wordt er zoal gedaan tijdens een kinderpartijtje ?

De kinderen worden ontvangen in de kantine aan de grote tafel in het midden.
Wij hebben dan al een lijst samengesteld met pony’s en de jarige mag natuurlijk als eerste kiezen op welke pony hij of zij graag wil gaan rijden. Daarna mogen de andere kinderen ook een pony uitzoeken van de lijst. Wanneer een kind niet bekend is met onze pony’s dan gaan wij een leuke combinatie maken.

KinderpartijtjeVervolgens gaan we met elkaar de stallen in om pony’s aan de kinderen voor te stellen.
Aan ieder kind wordt een vrijwilliger toegewezen die gedurende het hele partijtje bij het kind blijft en waar nodig ook helpt.
De pony’s krijgen eerst een grondige poetsbeurt en natuurlijk moeten de hoeven ook goed schoon gemaakt worden.

Als dat allemaal klaar is gaan we de pony’s opzadelen. Wanneer de kinderen dat niet zelf kunnen of misschien nog nooit gedaan hebben, worden ze daar weer mee geholpen door één van de vrijwilligers.

Nu kan het echte werk beginnen !

Eerst allemaal een cap passen en dan mogen ze op hun eigen pony gaan zitten.
Alle kinderen die niet of nauwelijks kunnen rijden worden te allen tijden vastgehouden. De vrijwilliger blijft dan constant naast pony en ruiter.
We beginnen met de grondbeginselen van de dressuur, zoals het lichtrijden (dat is het staan en zitten in het zadel). En er worden natuurlijk spelletjes gedaan op de pony’s. Het rijden neemt ongeveer 30 minuten in beslag.
Na het rijden gaan we nog even met z’n allen poseren voor de foto.

Vervolgens gaan we met elkaar de pony’s weer op stal zetten en de zadels en hoofdstellen eraf halen, de bitjes moeten goed schoon gemaakt worden anders krijgt de pony wondjes in zijn mond. Als het nodig is doen we ook de dekens van de pony’s weer op.

Als dit allemaal gedaan is  gaan we terug naar de kantine en krijgen de kinderen daar nog wat te drinken en wat lekkers. De jarige krijgt na afloop nog een leuk cadeautje!

Het is ook mogelijk om na afloop patat met een kroket of frikandel te eten dan betaalt u slechts € 17.50 per kind. Dit moet bij de reservering wel even doorgegeven worden.

let op: i.v.m. veiligheid moeten de kinderen lange broeken/ legging aan en dichte schoenen met een hakje. Het is niet toegestaan om op teenslippers in de stallen en rond de paarden/pony’s te lopen!

Voor meer informatie kunt u altijd bij de balie in de kantine terecht.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook IconYouTube IconTwitter IconGoogle+