Buitenritten / Strandritten

StrandrittenStrandritten

Meerdere keren per jaar ( in het voor- en najaar ) gaan wij met onze eigen paarden en pony’s een strandrit maken in Noordwijk. We rijden dan ongeveer zo’n 2 tot 2,5 uur lekker door de duinen en over het strand.

Om met de strandrit mee te kunnen doen moet je over voldoende rij ervaring beschikken, dat betekent dat je zeker halfgevorderd of gevorderd moet zijn. Twijfel je of je voldoende ervaring hebt, vraag het dan even aan je eigen instructrice, zij kan wel inschatten of je een strandrit aankunt.

Wanneer je niet voldoende controle hebt over je paard of pony dan kan dit gevaarlijk zijn. Het is natuurlijk heel wat anders als in de manegebaan rijden. Je rijdt immers op openbaar terrein en kunt dus allerlei verschillende dingen tegen komen. Daarom kun je alleen met ons mee als je meerdere rijlessen bij ons in de rijbaan hebt gevolgd zodat wij beter kunnen inschatten of het verantwoord is.

Deze ritten vinden altijd plaats onder begeleiding van gediplomeerde instructrices en worden tevens ingedeeld naar het niveau van rijden. Je leeftijd is dus niet van belang voor ons, want de een begint al heel jong met paardrijden en de ander pas op latere leeftijd.

De exacte data van de strandritten staan vermeld in de agenda op deze site.

Heb je interesse in een strandrit dan kun je op de manege altijd even één van de instructrices aanspreken.

Wanneer je de strandrit mee wilt laten tellen voor je CBR ruiterbewijs moet je deze standritten af laten stempelen en beoordelen in het ruiterpaspoort door de desbetreffende instructrice. Bosritten

Bosritten

Gelukkig zitten wij vrij dicht bij het Haarlemmermeerse Bos en dus maken wij geregeld een lekkere rit door dit stukje natuur. Wij hebben hier vele meters ruiterpad die ons van het Haarlemmermeerse bos naar de Groene Weelde brengen en weer terug.

Natuurlijk doen wij dit niet alleen met onze halfgevorderde en gevorderde lessen, maar ook met grote regelmaat voor onze beginnende ruiter.

Zo gaan wij ook op vakantie-, zon- en feestdagen naar het bos!

Wij gaan dan net als met de strandrit op onze eigen paarden en pony’s naar buiten.
Tevens worden alle bosritten bij ons altijd gemaakt onder begeleiding van een gediplomeerde instructrice.

Om in het Haarlemmermeerse bos of de Groene weelde te komen moeten wij wel eerst ongeveer 20 a 25 minuten over een fietspad langs de openbare weg rijden. Hier zijn onze paarden en pony’s gelukkig aan gewend, maar dit houdt wel in dat je minimaal een rijles bij ons in de rijbaan gevolgd moet hebben. Zo zijn wij in staat om uw rijvaardigheden in te schatten en u op het juiste paard te zetten!

Deze ritten zijn overigens wat meer naar leeftijd en niveau ingedeeld, want je hoeft geen jaren ervaring te hebben om mee te gaan. Heb je interesse kijk dan snel op onze agenda voor de volgende bosrit of kom even langs voor meer informatie

Ook deze buitenritten kunnen afgestempeld worden voor het CBR ruiterbewijs in je ruiterpaspoort.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook IconYouTube IconTwitter IconGoogle+