Cursus omgang met paarden voor volwassenen

Doel: het zekerder en handiger worden in de omgang met paarden en pony’s, zodat de drempel om met een paard om te gaan lager wordt..

In navolging van de basiscursus omgang en verzorging voor kinderen is er nu ook een cursus voor ouders en andere volwassenen die problemen ervaren in de omgang met paarden.

We beginnen de eerste lesdag met theorie over de aard van het paard, over hoe je aan het gedrag kunt herkennen hoe het dier zich voelt en hoe je hierop in kunt spelen. Vervolgens gaan we de stal in en gaan we met de paarden aan het werk. We gaan onder andere een halster omdoen, borstelen en hoeven krabben. Ook het opzadelen wordt geoefend. Na deze dag kunt u in de praktijk gaan oefenen tijdens de lesdagen van uw kind of van uzelf.

Na 3 weken is er een terugkomdag waarin we bespreken wat u zoal bent tegengekomen en gaan we opnieuw met de paarden aan de gang. Indien daar behoefte aan is is het mogelijk om extra terugkomdagen te organiseren.

Het verdient aanbeveling om eerst de opzadelcursus gevolgd te hebben, zodat u die vaardigheid in deze cursus direct kunt toepassen en kunt oefenen.

De cursus wordt gegeven door instructrice en gedragstherapeute voor paarden Franke Brouwer

Cursus omgang met paarden voor volwassenen

 

Voor wie: voor volwassenen en voor ouders van kinderen die bij ons op de manege rijden
Datum: zie agenda
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Instructrice: Franke Brouwer
Prijs: 39 euro
Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8 personen

Print Friendly, PDF & Email
Facebook IconYouTube IconTwitter IconGoogle+