Onze medewerkers

Welkom allemaal,

Mieke Verkaik

Mieke Verkaik

Mieke Beljaars-Verkaik is mijn naam. Ik ben de gelukkige die mag zeggen dat Meers Paarden Centrum mijn eigendom is.

Wat begonnen is als hobby, is uitgegroeid tot een grootschalige manege en pensionstal. Waar ook nog een beetje plek en tijd is voor handelspaarden en wedstrijden.
Meers Paarden Centrum bestaat op deze locatie  sinds 1 juni 2002 , ik ben blij dat we op dit bedrijf trots kunnen zijn. Samen met mijn man Sjaak Beljaars zijn we altijd op het bedrijf te vinden. Sjaak is meestal op stal aan het helpen of klusjes op het bedrijf aan het doen. Zelf train ik in de ochtend mijn paarden, ben ik vanaf s’middags te vinden op stal voor privé lessen .
Als meisje van tien jaar ben ik in aanraking gekomen met de paarden. Ik kreeg van onze buren een hele lieve pony genaamd Polly.

Op Polly heb ik leren paardrijden. Later kreeg ik van een kennis het paard Soes. Ze was al op leeftijd maar ik heb toch nog jaren plezier van haar gehad.

In de laatste klas van de lagere school wist ik al wat ik wilde worden: Paardrij juf!!! Ik wilde goed leren paardrijden en de hele dag met paarden omgaan. Zo ben ik als bijna 16 jarige naar het Nederlands Hippisch Beroepsopleiding gegaan.

Eerst een selectieweek, kijken of je wel aangenomen werd. Gelukkig mocht ik doorgaan met de 5 jarige opleiding. Tijdens de opleiding heb ik op verschillende bedrijven stage mogen lopen. Hier heb ik heel veel van geleerd.

Op 1 april 1992 had ik dan eindelijk het diploma in handen. Op de IJweg, toen nog nummer 1212 te Hoofddorp, hadden we toen al een kleinschalige pensionstal.
In april ben ik direct als instructrice begonnen bij manege Bisschop te Vijfhuizen. Helaas werd dit bedrijf in oktober 1994 verkocht. De leerlingen, vooral kinderen, die ik daar les gaf, hadden ineens geen manege meer. Van daar uit ben ik begonnen met een manege bedrijf op de IJweg 1212.

Er werden met spoed boxen gemaakt zodat een aantal manege pony’s en paarden van Dirk Bisschop, mee konden verhuizen. Spikkel, Kruimel, Doerak, Nicky, Helga en Hillary stuurden iedereen een verhuisbericht. Er werden ook andere paarden en pony’s gekocht om het paardenteam te versterken. Ook een aantal pension paarden verhuisden mee naar Hoofddorp.

In het begin hadden we enkel de beschikking over een buiten baan. Een aanvraag voor het plaatsen van een binnenbaan was bij de gemeente al ingediend, maar dit stuitte op verzet bij de gemeente. Uiteindelijk hebben we toch vergunning gekregen voor het tijdelijk plaatsen van een rijhal. We wisten dat dit tijdelijk was omdat er huizen om ons heen gebouwd werden en wij dus plaats moesten maken voor nieuwbouw.

Na eerst een geschikte plek te zoeken in samenwerking met de gemeente werden de tekeningen gemaakt en vergunningen voor de bouw van een nieuwe manege aangevraagd. Helaas werd, door tegenwerking van sommige omwoners, het complex in Zwaanshoek nooit gerealiseerd. De laatste vergunning die we nodig hadden werd niet afgegeven.

Vrij snel daarna werd gezocht naar een alternatieve locatie. Na 6 jaar kon dan eindelijk, op 12 september 2001, de eerste paal geslagen worden voor het nieuwe complex. Gelukkig heb ik al die jaren heel veel steun gehad van mijn ouders. Ik ben me er dan ook zeer van bewust dat ik dit zonder hun hulp nooit had kunnen verwezenlijken. Ook heb ik heel veel steun en hulp gehad van vrienden, pension- en lesklanten.
Een ieder heel erg Bedankt !!!

Met heel veel plezier en gezelligheid hebben we dit bedrijf met z’n allen opgebouwd. Iedereen was dan ook reuze blij dat we op 1 juni 2002 de overtocht konden maken van IJweg 1212 naar IJweg 1273. Door meer ruimte en mogelijkheden, kunnen wij een ieder makkelijker en beter onze diensten aanbieden.

Ik mag mijzelf gelukkig prijzen met gezonde en lieve ouders, een lieve man en 2 geweldige kinderen, hele fijne collega’s, veel vrienden, vrijwilligers en cliënten die allemaal het beste met me voor hebben.

In de loop der tijd heb ik zelf al veel fijne paarden mogen rijden. Ik ben begonnen met Zindicara (Pretendent). Met deze merrie heb ik een groot gedeelte van de opleiding gedaan, evenals mijn eerste wedstrijd. Ik heb haar tot de klasse Z uitgebracht. Door een blessure moest ik helaas met haar stoppen. Ze heeft daarna nog lieve en goede veulens gebracht die, op hun beurt, ook weer goed gepresteerd hebben in de sport .

Omdat ik voor de opleiding een ander paard nodig had, heb in van mijn ouders Fundament(Zaire) gekregen. Dit was een 2,5 jarige hengst. Een bloedmooi paard dat mede het fundament voor mijn rijkunst heeft gelegd. Met hem heb ik het laatste jaar van Deurne gedaan. In 1991 ben ik met hem L districts- kampioen geworden en in 1993 derde in Z kampioenschap.

In december 1994 heb ik voor de eerste keer de overstap gemaakt naar de NVDR. Daar heb ik met Fundament uiteindelijk ZZ zwaar gereden. Daarna zijn hem nog vele paarden gevolgd:

  • Incantho(Erik x : Kampioen M en Z. Incantho is vervolgens verkocht naar Engeland.
  • Jabba( Cabochon x Vanitas) : was als 4 jarige beste merrie van de pavo cub. Kampioen L, in klasse M merrie competitie gewonnen. 2e in Z. kampioenschappen daarna de overstap gemaakt naar de NVDR waar ze ook succesvol heeft meegelopen. Uiteindelijk is ook zij verkocht.
  • King(Cabochon) : uitgebracht in de klasse Z
  • Komiek( Appollonios) : uitgebracht in de klasse ZZ licht
  • Novello( Appllonios x Cabochon): uitgebracht in de klasse Z
  • Nintendo(Facet x Appllonios): uitgebracht in de klasse M

En natuurlijk mijn grootste vriend Killian niet te vergeten. Killian is december 2010 vertrokken naar Japan. Met hem heb ik menig wedstrijd en kampioenschap gereden. Mijn geluk kon eigenlijk niet op, maar door tijdgebrek (die de verhuizing met zich meebracht) heb ik toch moeten besluiten hem te verkopen. Na het vertrek van Killian had ik de beschikking over twee broertjes van Killian genaamd Ruben & Unicum. Ruben heb ik gereden tot ZZ zwaar en Unicum tot ZZ licht.  Upacha liep als 4-jarige in de finale van de Pavo cup, omdat het zo’n goede merrie is hebben we besloten haar in te zetten als fok merrie. Mede door blessures welke ik opgelopen heb en de geboorte van mijn twee lieve kinderen heb ik een aantal jaren wat minder actief gereden.

Nu heb ik weer beschikking over hele fijne paarden waaronder:

  • Contessa(Oscar x Pretendent) is in het winterseizoen van 2013 Kringkampioen en regiokampioen geworden in de M2 daarna mochten we door naar het NK in Utrecht. In de winter van 2014 heb ik Contessa in de kring en regio kampioenschappen gestart in het Z2.
  • Delizia(Johnson x Cabochon) is in 2013 Kringkampioen in L2  geworden, wij mochten niet samen door omdat ik zelf al op te hoog niveau had gereden. In 2014 zijn we tijdens de Kringkampioenschappen 3e in het M2 geworden daardoor mochten we starten bij de Regio.

Equita (Florencio x Darlington), Bravura (Jazz x Cabochon), Brentana (Brentana II x Roncalli) zijn handelspaarden die ik nu rijd. Tevens heb ik ook diverse jonge paarden lopen die door collega’s of leerlingen worden gereden.  Elk jaar hebben we veulens van mijn eigen merrie’s in 2014 hadden Upacha ( Oscar x Cabochon),  Estasi (Ampere x Cabochon) & Finessa (Uphill x Darlington) 3 mooie veulens op de wereld gezet dit blijft altijd een geweldig mooi wonder.

 

Wanneer u meer wilt weten over wat wij zoal doen en hoe het op deze accommodatie is, dan nodig ik u hierbij uit eens bij ons langs te komen. Is het voor u of uw kinderen, vriend of vriendin. Betreft het een eerste aanraking met paarden of bent u al jaren met het “paarden virus” besmet kom dan gerust eens langs of neem anders contact met ons op.

Wellicht tot ziens, Mieke

 

 

witbalk

Mijn naam is Saskia v.d. Groef en ik ben sinds 1 september 1995 werkzaam bij het Meers Paarden Centrum.

Ik rijd al paard vanaf mijn 5e levensjaar en ben dus min of meer opgegroeid tussen en met de paarden. Het was voor mij dan ook geen moeilijke keus wat ik later worden zou! Ik heb mezelf opgegeven voor de ORUN-opleiding te Ermelo en heb hier de basiscursus gevolgd omdat ik nog niet oud genoeg was voor de eerste fase.

Vervolgens heb ik de 1e, 2e en 3e fase kandidaatsinstructeur gevolgd. De eerste twee in de allround richting (springen + dressuur) en de laatste twee in de richting dressuur. Want springen vind ik leuk, maar in het tweede jaar kun je dit niet meer combineren met dressuur, dus heb ik gekozen voor de richting dressuur.

Tevens heb ik in de loop van mijn paardrijcarrière mijn ruiterbewijs, koetsiersbewijs, EHBO voor mens en paard, mijn BHV (bedrijfshulpverlener)-certificaat en FPG-instructeursdiploma gehaald. (FPG = Federatie Paardrijden Gehandicapten). Dit laatste is een speciaal instructeursdiploma voor als je ook les wilt geven aan minder-validen. Je leert hier verschillende dingen, zoals medische zaken, speciale harnachement stukken, veel over de gangen en bewegingen van een paard, stukje logopedie en fysiotherapie en natuurlijk ook hoe je het beste les kunt geven aan deze groep van rijdende ruiters. Het is een zware, maar zeer leerzame opleiding en ik ben blij dat wij nu ook aan deze mensen les kunnen geven.

Verder heb ik op dit moment 2 paarden van mijzelf. De ene is een merrie, die ik in de Z-klasse uitbreng en de ander is haar stoere hengstveulen. Verder rijd ik ook veel jonge paarden en pensionpaarden die bijgeschoold moeten worden. Het werk bevalt mij zeer goed, dus voorlopig zien jullie mijn gezicht nog bij Meers Paarden Centrum en op deze site !

Groetjes, Saskia

 

 

witbalk

Karen van der Putten

Karen van der Putten

Ik ben Karen van der Putten.  November 2005 ben ik begonnen met de opleiding kandidaat instructeur 1e fase. Sommigen van jullie zullen mij wel kennen, want ik ga ieder jaar mee op ponykamp en ook vaak met strandritten.

Ik rij vanaf mijn 11e jaar en aangezien je nooit van het paardenvirus af komt leek het me erg leuk om de cursus te gaan volgen voor paardrijjuf. Gelukkig kreeg ik van Mieke de kans om met Lente en Troppo Bella wedstrijd te gaan rijden.

Omdat Hanneke inmiddels gestopt is, heb ik haar lessen van de zaterdag overgenomen en tevens geef ik op vrijdagavond de les om 19:00 uur. Daarnaast zit ik ook nog in het bestuur van de Ruitervereniging. Buiten mijn werkzaamheden op de manege werk ik als secretaresse bij een cateringbedrijf.

We gaan elkaar vast tegen komen op stal en anders wel tijdens een strandrit of wedstrijd.

Groetjes, Karen

witbalk

 

 

 

Joey Moison

Joey Moison

Ik ben Joey Moison en ik werk iedere zaterdag op stal. Ik ben 15 jaar en ik rij al paard sinds ik 8 jaar was. Als ik zaterdags op stal werk dan voer ik de paarden hooi en ruim ik de zadelkamer op na de lessen. In de zomer breng ik ook de manege paarden en ponys naar het land.

Ik werk tegenwoordig ook tijdelijk voor Dominique op zondag i.v.m. haar beenbreuk, dit zal ik tot ongeveer half 2011 blijven doen. Ook rijd ik op paarden en dat doe ik 3x in de week op verschillende paarden , ik rij 2x in de week mee in de manege les en af en toe rijdt ik op pensionpaarden.

Groetjes Joey.

witbalk

Dominique Bakker

Dominique Bakker

Ik ben Dominique Bakker. Ik  rij zelf al 13 jaar paard.

Ik sta normaal gesproken op zondag in de stal om de manege paarden en ponys buiten te zetten, omdat ze die dag vrij zijn.
Vanaf Januari 2011 sta ik voor enige tijd achter de bar.
Ik werk al vanaf 2006 bij Meers Paarden Centrum.
Ik ben hier vaak ook in de vakanties te vinden.
Zelf rij ik op dinsdag avond van 19.00  20.00.
Ik ben op school bezig met de ORUN cursus. Dus als ik die heb gehaald mag ik ook les gaan geven.
Ik zit nu in mijn laatste jaar van mijn MBO opleiding (paardenhouderij) en ga hierna nog doorstuderen aan een HBO opleiding (Paard en Management)
Ik rij hier ook de FNRS wedstrijden op de manege paarden en ik verzorg ook een aantal paarden hier op stal.
Tot op stal!!!!

Groetjes Dominique

witbalk

Hans Duyster

Hans Duyster

Hoi ik ben Hans Duijster… Ik werk hier op 4 ochtenden in de week op stal, de maandag, woensdag, donderdag en zaterdag. Zoals de stalwerkzaamheden, paarden buiten en binnen zetten, landwerkzaamheden en dat soort dingen en natuurlijk help Sjaak.

Op zaterdag loop ik rond op stal en kunnen jullie mij ook vragen voor hulp tijdens het opzadelen.

Verder zit ik in het bestuur van de RV & PC  Meerse ruiters en ben ik er dus ook één keer per maand op zondag bij de KNHS wedstrijden.

Tot op stal of op de wedstrijden!

Groetjes Hans

witbalk

Annebel van der Velden

Annebel van der Velden

Ik ben Annebel van der Velden en ik werk sinds oktober 2009 op het meers paarden centrum.

Ik heb de MBO opleiding dierverzorging gedaan in Maasland.
Ik doe stalwerkzaamheden op MPC en ik geef groepslessen op woensdag en door de weeks af en toe longelessen.
Ook werk ik op manege Bakker in Noordwijkerhout daar begeleid ik buitenritten, geef ik lessen en sta ik achter de bar. Daar heb ik een lief lease paard staan Alaika en die verzorg ik 7 dagen in de week. Daar rijd ik nu ook wedstrijden mee sinds een jaar en we rijden nu in de M1 dressuur.
In 2011 heb ik de opleiding orun 1e fase gedaan en ik wil graag door naar de 2e fase.

Tot snel op stal!
Groetjes Annebel

witbalk

Astrid de Jong

Astrid de Jong

Ik ben Astrid de Jong, elke woensdag middag sta ik vrijwillig achter de bar tot 17.00 uur daarna wordt ik overgenomen door Ria v.d. Werff. Dit doe ik al 7 jaar dus vele mensen van jullie zullen mij wel kennen.

Je kan bij mij doorgeven als je een keertje niet kan rijden of als je met vakantie gaat.
Ik kan kijken waar plek is als je wilt inhalen en een verzoek schrijven in het schrift. Je kan bij mij drinken kopen en lekkere ijsjes in de zomer.
Op woendag ochtend van 10.30 – 11.30 uur rijd ik tegenwoordig zelf paard bij Annebel in de les, en ik rij paard sinds 1996.

Tot op stal!

groetjes Astrid

witbalk

Franke Brouwer

Franke Brouwer

Ik ben Franke Brouwer en ik geef paardrijles op het Meers Paarden Centrum.

Toen ik 9 jaar was bracht mijn vader mij voor het eerst naar paardrijles. Het was het begin van een levenslange passie voor paarden. Ik heb tot mijn 18e jaar altijd verzorgpony’s en paarden gehad, waaronder Beertje, een kleine Shetlandmerrie. Op mijn 15e heb ik haar van mijn spaargeld gekocht.  Toen ik 18 was zijn Beertje en ik verhuisd naar Duitsland, naar Peter Rau, een succesvol en kundig renpaardentrainer.  Ik heb daar de driejarige beroepsopleiding “Pferdewert, Schwerpunkt rennreiten” gevolgd en afgerond. Dit is vergelijkbaar met de beroepsopleiding in Deurne. Ook wedstrijden gereden op de renbaan. 60 uur per week gewerkt met sensibele, temperamentvolle jonge hengsten en merries. Dagelijks minimaal 4 trainingspaarden gereden en hierdoor onder andere een goede balans ontwikkeld en het gedrag leren observeren en in goede banen leiden.

In 2008 de instructeursopleiding bij de ORUN afgerond. Aansluitend op het Meers Paarden Centrum begonnen, eerst met longelessen, later ook groepslessen en privélessen.

In 2015 heb ik de 2,5 jarige opleiding “Gedragstherapie voor paarden” afgerond bij Tinley. Ik ben nu gecertificeerd gedragstherapeut.

De opleiding was zeer veelzijdig en omvatte o.a. de onderwerpen ethologie (gedragsleer), leertheorieën, zadelpassen, medische kennis, voedingsleer, omgang met mensen en praktijkstage. Alle lesstof is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Mede door deze opleiding ben ik veel beter gaan begrijpen waardoor verschillend probleemgedrag kan ontstaan en blijft bestaan. En daardoor ook wat je eraan kunt doen.

Op dit moment rijd ik naast mijn werk op MPC Kay, een 16 jarig ZZ-licht dressuurpaard. Met hem rijd ik dressuur, in de duinen, ik werk los met hem en train hem met de dubbele lijnen.

Wat het lesgeven betreft, bij mij staan plezier en vertrouwen in het paard altijd voorop. Het zijn voorwaarden om goed te kunnen leren paardrijden. Ik  probeer mensen te leren om met gevoel te rijden en het paard te respecteren, zowel fysiek als mentaal.

Groetjes Franke

 

witbalk

 

Gill vrijwilligster

Gill vrijwilliger

Gill vrijwilliger

Meers paarden Centrum
Manege in Nieuw Vennep, Hoofddorp & Haarlemmermeer
2152 NA IJweg 1273
Tel: 0252 – 234325
Email: info@meerspaardencentrum.nl

Print Friendly, PDF & Email
Facebook IconYouTube IconTwitter IconGoogle+